Specter - produkter - Importera nya produkter både till WooCommerce och Specter


Introduktion


Eftersom vår Specter-modul ännu inte har stöd för att skapa nya produkter i WooCommerce direkt när du skapar dem i Specter så rekommenderar vi att du gör på följande vis om du vill lägga in en större mängd nya produkter i ditt system.

  1. Importera de nya produkterna till din WooCommerce-butik.
  2. Skicka över produkterna till Specter via exportfunktionen som finns i Specter-modulen.

Importera artiklar till WooCommerce


Det finns ett flertal olika import-plugin som du kan använda dig av för att importera produkter till WooCommerce. Vi brukar rekommendera WP All Import tillsammans med deras addon för WooCommerce.

En introduktion till hur du importerar produkter till WooCommerce med WP All Import hittar du här.


Exportera artiklar till Specter


När du importerat alla produkter till din WooCommerce-butik behöver du skicka över dem till Specter. Detta gör du enkelt genom att använda dig av vår funktion för produktexport som du hittar i modulens inställningar.

  1. Navigera till → WooCommerceSpecter.
  2. Klicka på fliken Connector-inställningar.
  3. Klicka på knappen Exportera nya produkter från WooCommerce till Specter som finns i stycket Produkthantering.

  4. Vill du istället vill att alla produkter som finns i WooCommerce-butiken ska uppdateras i Specter klickar du på knappen Exportera alla produkter från WooCommerce till Specter. Om produkten redan finns i Specter sedan tidigare kommer inte lagersaldot att uppdateras eftersom det är styrande i Specter.

OBS! Variabla produkter förs över som standardprodukter till Specter. De grupperas inte som s.k. variantartiklar i Specter.

Här kan du se närmare vilka produktfält som skickas över från WooCommerce till Specter.


Undvik timeout


Även om du väljer att bara exportera nya produkter så går exportfunktionen igenom alla produkter som finns i din webbutik. Det innebär att exporten kan ta mycket lång tid om du har en butik med många produkter.

Vi har dock en funktion inbygd i scriptet som ska göra att så kallade timeouts undviks men för att exporten ska fungera så måste webbläsarfönstret hållas öppet och datorn får inte går ner i vila eller stängas av under tiden.

Did this answer your question? Thanks for the feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.